Week 6pups geboren

Het hele stel was afgelopen zondag alweer 6 weken oud. Ze ontdekken steeds meer van de buitenwereld en het dagelijkse leven. De pups beginnen uitdagend te spelen en reageren al heel goed op onze stemmen. Prachtig om te zien wanneer ze met z’n allen eraan komen rennen als we ze roepen! Sasja vindt het allemaal wel prima. Ze is een blije en trotse moeder, maar neemt steeds meer afstand.

Afgelopen vrijdag hebben alle pups een chip gekregen en dus ook een officiële naam. De dames heten Hera (roze), Hanna (geel), Hurly (paars) en Harsha (bruin) of the Swiss Valley. De heren heten nu officieel Hachi (groen), Hunter (blauw), Horton (zwart) en Hugo(oranje) of the Swiss Valley. We zijn super trots op dit prachtige lieve H-nest.


pups geboren
Verder hebben we ook de karaktertestjes bij alle pups uitgevoerd. Wat een dotjes zijn het ook. Leuk en interessant om te doen. Prachtige uitkomsten, wij zijn mega tevreden! De nieuwe baasjes weten nu definitief welke pup ze komende week mee mogen nemen naar huis.

Afgelopen maandag is de dierenarts bij ons thuis geweest. Alle pups zijn helemaal gezond verklaard, we zijn zo blij! Ze hebben allemaal hun eerste enting gehad. Komende week gaan wij nog even genieten van de kleintjes, want komend weekend gaan we helaas al afscheid nemen. Gelukkig kunnen wij ons volledig gaan richten op Hanna of the Swiss Valley, want zij blijft bij ons! Genieten!


Week 5pups geboren

Afgelopen zondag waren de pups alweer 5 weken oud! Ze groeien allemaal ontzettend goed, ze vinden de brokjes heerlijk! Betekent dat de minibandjes alweer te klein werden. Inmiddels allemaal een maatje L om!! (oke, pupmaat dan).

Het knippen en vijlen is nog steeds een drukke bezigheid, zodat Sasja geen last krijgt van scherpe nageltjes. Sasja is nog steeds ontzettend trots en enorm zorgzaam, maar neemt nu steeds meer tijd voor haar zelf.
Dit is niet erg, want de pups vinden de brokjes heerlijk! Prachtig om te zien hoe ze hier in eten en mee spelen!

pups geboren

Wanneer het zonnetje schijnt, rennen de pups vrolijk buiten. Ze vinden het prachtig om met elkaar te stoeien en de speeltjes zijn ook erg in trek. Ze maken dan ook steeds meer geluid, erg schattig! Ook spelen ze regelmatig met de visite die even langs komt, jong of oud, dat is niet interessant voor de pups zolang er maar geknuffeld en gespeeld wordt. Ook tante Enya, Skippie, tante Riekie en kleine Bella komen af en toe even gluren. De pups vinden het allemaal prachtig!

In verband met een afzegging van een reservering i.v.m. privé omstandigheden, zoeken we nog voor een stokhaar teefje een geschikt baasje. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.


Week 4pups geboren

Waar blijft de tijd? De kleine witjes waren afgelopen zondag (03/07) alweer vier weken oud! Het gaat nog steeds ontzettend goed met de pups. Ze genieten van de vele aandacht die ze krijgen! Iedereen die langs komt (en het is regelmatig zoete inval op de boerderij) wil ze wel even knuffelen. Het zijn stuk voor stuk allemaal schattige knuffelbeertjes!

De pups zijn druk het huis aan het ontdekken en gaan sinds een paar dagen ook af en toe naar buiten. Dat vinden ze helemaal geweldig. We hebben al een paar zonnige uurtjes gehad en daar genoten de pups enorm van. Nog niet te lang, want ze moeten eerst nog even wennen. Bovendien koelt het aan het eind van de middag nog wel snel af. Dus dan weer gauw lekker warm naar binnen.

pups geboren
Verder hebben ze de tweede ontwormingskuur gehad. Over twee weekjes krijgen ze de derde kuur. Inmiddels zijn alle pups voorzien van een geschikt baasje.

We willen iedereen bedanken voor de fijne en prettige kennismakingsgesprekken! We gaan eerst nog een paar weekjes lekker genieten van de kleintjes, voordat ze mee mogen naar hun nieuwe plekje.Week 3pups geboren

Jeetje, wat groeien de pups hard zeg. Afgelopen zondag zijn ze voor het eerst ontwormd. Hiervoor moesten we ze allemaal even weer wegen. We zijn erg tevreden over de gewichten. Je merkt dat ze nu echt al weer wat ouder en sterker zijn.

Ze maken ontzettend veel geluidjes en ze worden steeds energieker. Ontzettend grappig om te zien hoe ze nu al proberen te gaan lopen, met nadruk op proberen!

Verder hebben ze deze week kennisgemaakt met onze katten, Skippie en tante Riekie. Vooral tante Riekie vindt die kleine piepende wolletjes toch altijd wel weer bijzonder. Sasja vindt het prima dat ze de kleintjes even komen bezoeken.

pups geboren
Sasja geniet nog steeds volop van haar kleintjes, hoewel ze nu ook steeds weer meer interesse krijgt in wat er allemaal buiten op de boerderij gebeurd. Ze neemt dus iets meer tijd voor haar zelf, maar zorgt er wel voor dat ze dicht bij de pups in de buurt blijft, vooral wanneer er onbekend bezoek langs komt.

Inmiddels zijn alle pups voorzien van een geschikt baasje(s). We willen alle nieuwe baasjes bedanken voor alle fijne kennismakingsgesprekken. We weten zeker dat over ruim 4 weken alle kleine witjes van Sasja & Spirit een fijn plekje krijgen.Week 2pups geboren

We zijn alweer de 2e week in gegaan, de eerste week is voorbij gevlogen. De pups groeien gelukkig allemaal erg goed. Sasja heeft genoeg melk!

A.s. zondag zijn de pups alweer 2 weken oud, ze krijgen dan de eerste ontwormingspasta.

Sasja ligt het liefst de hele dag bij haar mooie jongens en meiden. Bezoek is nog niet heel erg welkom, maar van een afstandje vindt ze het prima.

Komende week mogen de kleintjes kennismaken met Skippie en tante Rieke, wie dat zijn lees je volgende week..pups geboren We zijn ontzettend trot op onze lieve Sasja. En wat fijn dat de pups het zo goed doen. We zoeken nog voor een reutje en twee teefjes een geschikt baasje.

Dus mocht je interesse hebben in een kleine witte van Sasja en Spirit of wil je meer weten,
neem dan gerust contact met ons op.
Week 1 - de geboortepups geboren

Feest in Wijster!!! Sasja en Spirit zijn op 5 juni 2016 trotse ouders geworden van 8 prachtige witjes. Sasja was al meerdere dagen onrustig en de zondag toonde ze echt ander gedrag. ’s Ochtends om 08.00 kwam het eerste kleine prachtige witje.

Om 14.30 was Sasja trotse moeder van 4 teefjes en 4 reutjes. Een prachtig koppel. Wat zijn we trots op haar!

Gelukkig is alles goed met zowel Sasja als met alle pupjes. Ze is ontzettend zorgzaam en een goede moeder, niet iedereen mag haar kleintjes zomaar oppakken. Ze beschermt ze enorm, ontzettend mooi om te zien.

pups geboren De gewichten van de pups zijn uitstekend. Ze zijn de afgelopen dagen goed gegroeid in gewicht. Sasja heeft genoeg melk waar de kleine wolletjes enorm van genieten. Volgende week plaatsen we weer een nieuw verslag.

Ondertussen kun je onder het kopje foto’s: pups, de mooie witjes bewonderen. Fijn dat alles weer goed is verlopen, toch altijd weer spannend. We zoeken nog voor een paar reutjes en teefjes een geschikt baasje. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten?
Neem dan gerust contact met ons op.


Pups van Sasja & SpiritRond 8 juni 2016 verwachten wij een nestje van Casey of the Swiss Valley - Sasja (foto 1) X Kind Spirit of the Heart of Lothian (foto2). Beide honden hebben een ontzettend fijn karakter. Ze hebben al meerdere prijzen weten binnen te slepen. Spirit was zelfs in 2012 BESTE REU in Alkmaar. Wij verwachten dan ook uit deze verantwoorde combinatie prachtige pups.

Chika

Casey of the Swiss Valley - Sasja
            (3 Uitmuntend Groningen 2012)              
Stokhaar/HdA Vrij/ED Vrij/DM Vrij/MDR1 +/+
-M: Chika of the Swiss Valley
(1 Uitmuntend B.O.B. Emmen 2008)
-V: Pay-Go Isja of the Heart of Lothian
(M:Tinka’s Frenja; Wereldkampioen 2002)

Avathar

Kind Spirit of the Heart of Lothian
(1 Uitmuntend Alkmaar 2012)
Langstockhaar/HdA Vrij/ED Vrij/DM Vrij/ MDR +/+
-M: Caltha Neta of the Heart of Lothian
(1 Uitmuntend Nederlands kampioen 2008 )
-V: Surefire Regalwise Rodeo Starr
(Amerikaanse import)


De pups worden:

- ingeënt
- ontwormd
- krijgen een gezondheidsverklaring van de dierenarts
- krijgen een paspoort
- worden gechipt
- en krijgen het stamboom mee

Onze honden leven in huis en de pups worden in huiselijke kringen opgevoed, zodat ze de perfecte socialisatie krijgen. Wij hebben gezonde honden die voldoen aan alle eisen gesteld door de rasvereniging en de Raad van Beheer. Tevens zijn wij aangesloten bij de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland.

Wilt u informatie of bent u geinteresseerd dan kunt u contact met ons opnemen.
Reserveren is nog mogelijk!